Stormöte på Old Trafford

21.00 Manchester United – Chelsea

Moyes mot Mourinho när Manchester United ikväll tar emot Chelsea på Old Trafford.

Manchester United:
Manchester United har efter 26 år i Sir Alex Fergusons styre alltså börjat på en ny era, en era som leds av tidigare Evertontränaren David Moyes.
Efter en knackig försäsong där Moyes United inte övertygade alls så gick laget ut och körde över Swansea borta i premiären. En mäktig 4-1 seger – regisserad av storstjärnan van Persie – som knäppte alla tidigare tvivlare på näsan.

Skador & avstängningar:
Försvararen Raphael och mittfältarna Young och Fletcher är skadade.

Tänkbar startelva:
de Gea
Jones, Ferdinand, Vidic, Evra
Carrick, Cleverley
Valencia, Rooney, Welbeck
van Persie

Chelsea:
Även Chelsea inleder säsongen under ny regi, eller nygammal kanske man ska säga då klubben återigen givit den tidigare så framgångsrika portugisen Mourinho chansen att leda laget.
Londonlaget har ett pressat spelschema i säsongsupptakten och man har redan hunnit spela 2 omgångar i Premier League – båda slutade med seger, 2-0 hemma mot Hull i premiären och 2-1 hemma mot Aston Vill i onsdags.
Under dessa två matcher har Chelsea sett hyffsat stabila ut men egentligen bara imponerat i en halvlek, den första i premiären mot Hull.

Skador & avstängningar:
David Luiz är skadad.

Tänkbar startelva:
Cech
Ivanovic, Cahill, Terry, Cole
Mikel, Lampard
Ramires, Oscar, Hazard
Torres

Sammanfattning:
Det är ingen tvekan om att Mourinhos meriter överskuggar David Moyes. Men det är på inget sett en orutinerad tränare som har tagit plats på Uniteds bänk, snarare tvärtom, efter 11 år som huvudtränare för Everton – och relativt stora framgångar med små medel – handplockades skotten till Manchester av legenden Sir Alex Ferguson. Moyes blir nog ingen större omställning för The Red Devils då hans spelstil liknar sin föregångare och han har fått ta över ett redan ”färdigt” lag. Något United bekräftade i premiären.
Chelsea har inte imponerat på mig, visst ser truppen ruggigt bred ut – inte minst på mittfältet – men de har haft det väldigt svårt att vara inspirerade och kreativa genom en hel match. Något som verkligen krävs om man ska kunna utmana United. Enligt mig verkar det som om Mourinho de senaste åren har gått från ett galet geni till en galen galning, han framstår inte längre som den demontränaren han en gång var. Jag tror som ni ser på en Manchester United seger i denna mycket svårttippade match men håller ner insatsen då det är två mycket jämna lag.

Spel:
Manchester United seger till 2,40.

Insats:
15 units.

TV: Viasat.