Pressat City tar emot Hull

13.45 Manchester City – Hull City

Pellegrinis Manchester City har blandat och gett under säsongsupptakten, idag tar laget emot Hull City hemma på Etihad.

Manchester City
Manchester City föll mycket oväntat borta mot Cardiff i förra omgången. City tog ledningen tidigt i andra halvlek men Cardiff kvitterade snabbt och gick sedan upp i såväl 2-1 som 3-1 ledning innan fjolårstvåan vaknade till och började jaga en vändning. Uppvaknandet kom – trots Negredos reducering – försent och laget fick således åka hem till Manchester med noll poäng i bagaget.
Det är inte bara kvalitétsskillnaden som gör att resultatet var överraskande, de ljusblå från Manchester såg ruggigt starka ut i premiären hemma mot Newcastle (4-0), en nivå som man inte var i närheten av i denna match.

Skador & avstängningar
Micah Richards och Vincent Kompany är skadade.

Trolig startelva
Hart
Zabaleta, Nastasic, Lescott, Kolarov
Milner, Rodwell, Yaya, Silva
Aguero, Dzeko

Hull City
Nykomlingen Hull City har inlett säsongen starkt. Premiären borta mot Chelsea förlorades visserligen med 2-0, men laget stod upp bra mot titelkandidaten från London och kunde åka hem till sydöstra Yorkshire med hedern i behåll. I senaste omgången, hemma mot Norwich, vann Hull med 1-0 (straff) och det är nog ett relativt positivt gäng som åker till Etihad idag. Med tre poäng i bagaget och utan några som helst förväntningar på sig kan laget ta sig an nästa titelkandidat utan någon större press.

Skador & avstängningar
Yannick Sagbo är avstängd. Abdoulaye Faye är skadad.

Trolig startelva
McGregor
Elmohamady, Chester, Davies, Figueroa
Koren, Huddlestone, Livermore
Aluko, Brady
Graham.

Sammanfattning
Manchester City och tränare Pellegrini är redan efter två omgångar pressade att leverera resultat. Tre tappade poäng senast innebär att laget redan i detta tidiga skede är efter huvudkonkurrenterna om ligatiteln, och skulle City tappa ytterligare poäng idag lär det avståndet öka. De ljusblå är dock ruggigt starka på Etihad – förra säsongen förlorade laget endast två matcher hemma – och Pellegrinis mannar lär vara sugna på att visa hemmapubliken att förra helgens nederlag var en tillfällig dipp. Hull City kan spela avslappnat då man redan har tagit sina första tre poäng för säsongen och inte behöver oroa sig allt för mycket över tabelläget.

Spel:
Över 3.5 mål till 2,25.

Insats:
15 units.

TV: Viasat.