Kan Sturridge frälsa Liverpool?

14.30 Liverpool FC – Manchester United

Sturridge har verkligen fått chansen att visa vad han går för sedan övergången från Chelsea till Liverpool.

Liverpool
Liverpool har inlett säsongen strålande. I premiären besegrade laget Stoke med 1-0 hemma på Anfield, ett rättvist resultat sett över hela matchen men laget ska framförallt tacka nya målvakten Mignolet som räddade en straff i slutminuterna. I andra omgången avfärdade Liverpool Aston Villa borta, även denna gång med 1-0 efter mål av Sturridge. Samme Sturridge stod för lagets mål i matchen mot Stoke och har inlett säsongen mycket fint.

Skador & avstängningar
Luis Suarez är avstängd. Joe Allen, Aly Cissokho, Sebastian Coates är skadade.

Tänkbar startelva
Mignolet
Johnson, Agger, Skrtel, Enrique
Lucas, Gerrard
Henderson, Aspas, Coutinho
Sturridge

Manchester United
Manchester United inledde säsongen övertygande då man besegrade fjolårssuccéen Swansea med 4-1 borta i Wales.
I andra omgången ställdes Moyes-mannar inför ett stort kraftprov när titelkonkurrenten Chelsea besökte Manchester och Old Trafford – en match som slutade 0-0 men rent spelmässigt anser jag att United imponerade mest och kan vara relativt nöjda med sin prestation. Rooney, som det har stormat rejält kring under transferhösten, startade och var matchens bästa spelare. Mycket talar nu för att engelsmannen stannar hos The Red Devils.

Skador & avstängningar
Keane, Evans, Rafael, Javier Hernandez och Nani är skadade.

Tänkbar startelva
De Gea
Jones Vidic Ferdinand Evra
Valencia Cleverley Carrick Welbeck
Rooney
van Persie

Sammanfattning
Liverpool har överraskat på mig under säsongsupptakten, laget ser samspelt och kraftfullt ut. Idag kommer laget att få bekänna färg, efter två omgångar mot medelmåttigt motstånd ställs The Reds mot stora rivalen Manchester United. Även de röda från Manchester har imponerat efter en tveksam försäsong – laget ser hungrigt ut och en Wayne Rooney tillbaka i form är naturligtvis ett stort tillskott.
United har vunnit tre raka matcher mot Liverpool, samtliga dessa tre har slutat 2-1 till The Red Devils fördel och man bör således ha ett mentalt övertag inför dagens match. Tränare Moyes har dock inget bra facit på Anfield – på 12 försök har skotten aldrig avgått med seger.
Senast Liverpool inledde ligan med tre raka segrar var 1994, något man alltså har chansen att upprepa idag.

Två lag i medvind som har en historia av målglada matcher bakom sig. Liverpool går vid seger upp på 9 poäng och har då fått precis den start laget behöver för att utmana om CL-platserna denna säsong. United har redan tappat 2 poäng och behöver ta en trea idag för att positionera sig i toppen.

Spel:
Båda lagen gör mål till 1,67

Insats:
20 units.

TV: Viasat.