13.45 Tottenham – Chelsea

Chelsea besöker ett optimistiskt White Hart Lane


Ombytta roller när ett Tottenham i delad serieledning i eftermiddag tar emot ett ojämnt Chelsea på White Hart Lane.

Tottenham
Hemmalaget, som inför säsongen förlorade sin stora stjärna Gareth Bale, har inlett säsongen strålande med fyra segrar och endast en förlust efter fem spelade omgångar. Förlusten kom mot huvudrivalen tillika laget man delar serieledningen med, Arsenal, för 3 omgångar sedan. Tottenham repade sig dock omgående och kommer till kvällens match med två ligasegrar i bagaget, hemma mot Norwich och borta mot Cardiff.
I veckan tvålade man dessutom till Aston Villa borta med hela 0-4, detta i ligacupen. Så formen är det inget fel på.
Laget från norra London har inte snålat med pengarna man fick för Bale utan investerat dom väl i spelare som Paulinho, Eriksen, Lamela och Soldado. I princip samtliga har levererat direkt från start och klubbens framtid ser onekligen ljus ut.

Skador & avstängningar
Adebayor, Kaboul, Rose, Capoue och Lennon är skadade.

Tänkbar startelva
Lloris
Walker, Dawson, Vertonghen, Naughton
Paulinho, Dembele
Townsend, Eriksen, Sigurdsson
Soldado

Chelsea
Ligger inför eftermiddagens fight på White Hart Lane på en fjärde plats i tabellen. Laget har tappat fem poäng på de fem första omgångarna efter ett kryss borta mot Manchester United och förlust borta mot Everton för två omgångar sedan. I senaste omgången reste sig laget och slog Fulham hemma med 2-0 på Stamford Bridge.
Chelsea är proppat med talang men ser ungt och ofärdigt ut. Laget saknar riktig tyngd, blir stressat och håglöst vid motgång. Eto’o har inte imponerat i sin europeiska återkomst men bör få några matcher till på sig att komma in i det innan man sågar honom.

Skador & avstängningar
Ramires, van Ginkel och Tomas Kalas är skadade.

Tänkbar startelva
Cech
Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole
Mikel, Lampard
Schurrle, Oscar, Hazard
Eto’o

Sammanfattning
Jag trodde verkligen inte att det skulle gå så här fort för Tottenham, så här fort att spela ihop ett i princip nytt lag. Man bör verkligen lyfta fram Villas Boas, en tränare som efter han lämnade Porto fått en hel del skit. Ibland med all rätt men ofta även oförtjänt. Om en tränare ska hängas när det går dåligt måste vi bli bättre att hylla dom när det går bra, portugisen har visat stora kvalitéer när han på så kort tid har lyckats få ihop ett så här bra lag.
Andra som bör hyllas är Tottenhams värvningsansvariga – Eriksen, Paulinho, Lamela och Soldado är riktigt bra köp. Framförallt Eriksen har imponerat på mig. Jag var mycket tveksam till att dansken var mogen och skulle hålla på denna höga nivå, en tveksamhet som visat sig vara helt obefogad.
Mourinhos Chelsea har sett ojämna och valpiga ut, inte alls lik den blå maskin han en gång lämnade i London. Mourinho själv har ända sedan Real Madrid tiden sett trött och sliten ut, såväl vid sidlinjen som på presskonferenserna. Portugisen är fortfarande underhållande och fräck men glöden är inte den samma i ögonen. Återstår att se ifall min betraktning är korrekt eller om The Special One kan motbevisa påståendet.
Risk för en tillknäppt tillställning då Mourinho tenderar att ställa upp med ett defensivt balanserat lag borta mot bra motstånd.

Spel 1:
Tottenham vinner till 2,70.
Insats:
15 units (låg).

Spel 2:
Under 2.5 mål till 1,80.
Insats:
25 units (medel).

TV: Viasat.