17.00 Sunderland – Liverpool

Gyllende läge för Liverpool

God möjlighet för Liverpool att åter kliva uppåt i tabellen efter att Tottenham, Chelsea och Manchester-lagen tappade poäng under gårdagen, när man i eftermiddag möter ligajumbon Sunderland.

Sunderland
Eftermiddagens hemmalag, Sunderland, är hittills utan segrar denna säsong. Med fyra förluster, ett kryss och således endast en poäng efter fem spelade omgångar ligger laget klart sist i Premier League. Ett resultat som resulterat i att den excentriska italienaren Paolo Di Canio har fått sparken. Gamle Sunderland-ikonen Kevin Ball tar över laget tillfälligt.
Lagets enda poäng kom i andra omgången mot Southampton och laget kommer alltså till dagens match med 3 raka ligaförluster i bagaget. I senaste omgången förlorade svenske Sebastian Larssons gäng borta mot West Bromwich med hela 3-0. Man har sedan dess hunnit spela en match i ligacupen, en match som laget vann mot League One-laget Peterborough med 2-0.

Skador & avstängningar
Fabio Borini är avstängd. Steven Fletcher, Wes Brown och Phil Bardsley är skadade.

Tänkbar startelva
Westwood
Gardner, O’Shea, Roberge, Colback
Johnson, Cattermole, Vaughan, Larsson
Giaccerini, Altidore

Liverpool
Liverpool har inledde säsongen oväntat starkt med 3 raka segrar. Bland annat mot stora rivalen Manchester United hemma med 1-0. Allt var dock inte positivt med denna match, mittfältskreatören Coutinho skadade sig och sen dess har det inte alls sett lika bra ut för Liverpool. Laget kommer till dagens match med två raka ligamatcher utan vinst, först 2-2 borta mot Swansea för två omgångar sedan för att i senaste omgången förlora borta mot Southampton med 0-1.
Även eftermiddagens bortalag har spelat match i ligacupen i veckan, en svår bortamatch mot Manchester United. I denna match fich United revansch och avgick som segrare men jag tycker nog att Liverpool var det något bättre laget.
Suarez som var tillbaka från avstängningen stod för en helt okej insats och hade bland annat ett ribbskott.

Skador & avstängningar
Joe Allen, Coutinho, Glen Johnson, Aly Cissokho och Sebastian Coates är skadade.

Tänkbar startelva
Mignolet
Wisdom, Skrtel, Sakho, Jose Enrique
Lucas, Gerrard
Suarez, Henderson, Moses
Sturridge

Sammanfattning
Sunderland kommer alltså till dagens match som ligajumbo och med en ny tränare vid rodret. Att ta in en tränare som uttalat är en tillfällig lösning brukar sällan sluta bra. Sunderland har endast lyckats göra ett mål på hemmaplan denna säsong samtidigt som man har släppt in fyra, om laget öppnar dagens match svagt är det nog en stor risk att man får hemmafansen mot sig.
Liverpools form har dippat lite efter en stark inledning på säsongen. Laget tappade mycket kreativitet i och med Coutinhos skada men har nu återfått Suarez efter avstängning. Med Suarez i laget såg det också bättre ut när The Reds förlorade knappt och lite oförtjänt i ligacupen mot Manchester United i veckan. Jag tror att Liverpool tar chansen att hänga på i toppen.

Spel:
Liverpool seger till 1,73.

Insats:
5/10.

TV: Viasat.