21.00 Everton – Newcastle

Baines visar vägen i nya Everton

Everton
Everton är numera det enda laget som är obesegrade i årets Premier League. Till kvällens match kommer Liverpool laget med två raka segrar efter att ha inlett säsongens ligaspel med tre raka kryss.
För två omgångar sedan slog Everton titelkandidaten Chelsea med 1-0 hemma på Goodison Park, och i senaste omgången besegrade laget West Ham borta med 2-3 – en match där Martinez-mannar låg under både en och två gånger men man lyckades såväl kvittera som sätta segermålet under matchens sju sista minuter.
I veckan förlorade de blåa från Liverpool i ligacupen borta mot Fulham med 2-1.

Skador & avstängningar
Antolin Alcaraz är skadad. Arouna Kone, Leon Osman och Steven Pieenar är osäkra till spel.

Tänkbar startelva
Howard
Coleman, Jagielka, Distin, Baines
Naismith, Osman (?), Barry, Barkley, Mirallas
Lukaku

Newcastle
Newcastle återfinns, inför kvällens match, på en 15 plats i tabellen. Laget har efter fem spelade omgångar sju inspelade poäng genom två segrar, ett kryss och två förluster.
Alan Pardew-mannar har inför mötet med Everton två raka förluster i ligan, borta mot Aston Villa och hemma mot Hull. I förra helgens match mot Hull ledde Newcastle med både 1-0 och 2-1 men fick tillslut se sig slagna med 2-3.
I veckan mötte man Championship-laget Leeds hemma i ligacupen, en match man gick segrande ur genom 2-1.

Skador & avstängningar
Ryan Taylor, Shola Ameobi, Jonas Gutierrez och Massadio Haidara är skadade. Yoan Cabaye är osäker till spel.

Tänkbar startelva
Krul
Debuchy, Yanga-Mbiwa, Coloccini, Santon
Tiote, Sissoko, Cabaye (?)
Ben Arfa, Cisse, Remy

Sammanfattning
Som jag har tagit upp tidigare har Everton under Martinez gått mot att vara ett mer spelförande lag. Ett systembyte som har gått oväntat smärtfritt. Bytet innebär även att lagets tapp av storstjärnan Fellaini inte alls känns lika farligt. Med Fellaini borta har Baines fått ta ett ännu större ansvar som lagets absolut största stjärna, något att han gjorde med besked förra helgen då han på egen hand fixade tre poäng genom två fantastiska frisparkar.
Newcastle är enligt mig ett bättre lag än vad både form och tabelläge indikerar, man har haft väldig otur med skador vilket inneburit att Pardew har haft en begränsad trupp att arbeta med.
Båda lagen har fått igång sitt målskytte den senaste tiden och är offensivt balanserade, två faktorer som jag tror innebär att vi får se en målglad match ikväll där båda lagen satsar framåt – Everton i form av hemmalag och Newcastle i poängbehov.
Inbördes möten lagen emellan är väldigt jämnt, Everton har 60 segrar mot Newcastles 62.

Spel:
Över 2.5 mål till 1,85.

Insats:
4/10.

TV: Viasat.

Hur spelar du idag? Kommentera och dela gärna!