20.45 Paris Saint Germain – SL Benfica

Zlatan jagar framgångar i Europa

Paris Saint Germain
PSG har inlett säsongen ojämnt men toppar nu Ligue 1 tillsammans med Monaco på 18 poäng. Åtta omgångar in i ligaspelet är fransmännen obesegrade efter 5 segrar och 3 kryss. Till kvällens möte kommer Ibrahimovic och hans lagkamrater med 2 raka segrar i bagaget, borta mot Valenciennes (0-1) och hemma mot Toulouse (2-0). Det vore en överdrift att säga att laget har imponerat i dessa matcher men att vinna när man inte är på topp är också en styrka.
I första omgången av Champions League slog PSG Olympiakos borta med 1-4, en match där lagen var jämna under första halvleken men där Paris kunde dra ifrån och vinna enkelt efter att ha visat sig väldigt starka på fasta situationer.

Skador & avstängningar
Thiago Silva och Pastore är skadade.

Tänkbar startelva
Sirigu
van der Wiel, Alex, Marquinhos, Maxwell
Motta, Verratti, Matuidi
Lucas, Ibrahimovic, Cavani

SL Benfica
Benfica ligger på en blygsam femte plats i den portugisiska ligan. Laget har inlett säsongen med tre segrar, två kryss och en förlust. Till kvällens match kommer portugiserna med ett kryss hemma mot bottenlaget Belenenses (1-1) i bagaget. I omgången innan det slog laget visserligen Vitória Guimarães med 0-1 borta men Benfica har inte imponerat under säsongsupptakten.
I Champions Leagues första omgång mötte laget gruppens slagpåse (?) Anderlecht hemma och lyckades avgå med en 2-0 seger.

Skador & avstängningar
Siquiera och Salvio är skadade.

Tänkbar startelva
Artur
Andre Almeida, Garay, Luisao, Bruno Cortez
Fejsa
Perez, Matic, Djuricic, Markovic
Cardozo

Sammanfattning
PSG satsning har fått ytterligare en säsong att sätta sig och det ser relativt bra ut. Laget imponerar inte alltid spelmässigt men är oerhört svårslagna vilket tyder på en sammansvetsad grupp av spelare och hög kvalité.
En sak som jag tror är viktig för lagets motivation är att ledningen har valt att värva stjärnor från mindre lag, spelare som fortfarande hungrar efter stora titlar. Just Champions League är förmodligen den största på klubblagsnivå.
Benfica och portugisiska lag är överlag bättre hemma än borta – lägg där till att laget har öppnat säsongen relativt dåligt och inte har ett självförtroende på topp.
Detta tror jag egentligen är två relativt jämna lag, men hemmaplan och form avgör till Parisarnas fördel.

Spel:
PSG seger till 1,83.

Insats:
6/10.

TV: Viasat.

Hur spelar du idag? Kommentera och dela gärna!