21.05 IF Elfsborg – Standard Liege

Elfsborg har en händelserik vecka bakom sig

IF Elfsborg
Elfsborg kommer till kvällens Europa League-match med en stormig vecka bakom sig då guldtränaren Jörgen Lennartsson har fått sparken efter en relativt knackig säsong. Klas Ingesson och Peter Wettergren tar över laget säsongen ut men verkar inte vara en långsiktig lösning för Borås-klubben.
Elfsborg som länge hade häng på toppen ligger idag på en sjätte plats i Allsvenskan och har den senaste tiden visat upp en mycket dålig form och lagmoral. Spelarna som redan verkar planera semester är utan seger i tre raka matcher efter 2-2 borta mot Mjällby, 1-0 förlust borta mot Brommapojkarna och 1-1 hemma mot Helsingborg.
I Europa Leagues första omgång åkte laget på en smått förnedrande 4-0 förlust borta mot Salzburg, en resultat som var i underkant då laget var totalt utspelade.

Skador & avstängningar
Niklas Hult är skadad.

Standard Liege
Standard Liege är just nu Belgiens överlägset bästa lag. Laget har inlett ligaspelet med 9 raka segrar och leder Pro League på 27 poäng, 4 poäng före Club Brügge. Till kvällens möte med Elfsborg kommer laget med en 0-5 seger borta mot Cercle Brugge i bagaget. I första omgången av Europa League förlorade laget, något oväntat och efter ett avgörande på tilläggstid, hemma mot Esbjerg med 1-2 – detta är lagets enda förlust denna säsong, cup och ligaspel inräknat.

Sammanfattning
Jag är, som jag har sagt tidigare, inget större fan av kortsiktiga lösningar. Att ta in en (två) tränare säsongen ut med förhoppningen att han (de) ska kunna vända en dålig trend brukar inte fungera. Nu hämtar Elfsborg in två personer som redan funnits inom organisationen – något jag tror är ännu sämre då det inte dyker upp något nytt ansikte som kan komma in med nya idéer (läs t.ex. Högmo i DIF).
Standard Liege går som tåget den här säsong men förlorade i sin första EL-match och lär därför vara ruggigt sugna på att ta tre poäng ikväll för att positionera sig i gruppen. Ett rörigt Elfsborg bör vara ett perfekt byte för hungriga belgare.

Insats:
5/10.

TV: Tv4 Sport.