16.00 Liverpool – West Bromwich

West Bromwich har imponerat mot topplagen

Liverpool
Liverpool ligger inför dagens match på en tredje plats i Premier League efter en strålande start på säsongen. Laget har efter 8 spelade omgångar samlat ihop 17 poäng efter fem segrar, två kryss och endast en förlust.
Efter två raka segrar – borta mot Sunderland (1-3) och hemma mot Crystal Palace (3-1) – så kryssade laget i den senaste omgången borta mot Newcastle.
En match där the Reds blandade och gav, den fantastiska anfallsduon Suarez/Sturridge låg bakom båda målen trots att deras samarbete inte på något sätt ser fläckfritt ut rent spelmässigt. Cissokho var matchens spelare när han från sin vänsterkant skapade såväl offensiva farligheter som täckte upp bakåt men mittfältet såg otekniskt och klumpigt ut vilket förstörde många fina kontringslägen.

Skador & avstängningar
Iago Aspas, Coutinho, Sebastian Coates är skadade.

Tänkbar startelva
Mignolet
Johnson, Skrtel, Agger, Cissokho
Henderson, Lucas, Gerrard
Suarez, Sturridge, Moses

West Bromwich
West Bromwich inledde säsongens Premier League med fyra raka matcher utan seger men har den senaste tiden spottat upp sig rejält. Till dagens match kommer laget istället med fem raka matcher utan förlust där segern mot Manchester United borta i den sjätte omgången imponerar mest.
Förra lördagen kryssade Jonas Olssons-mannar borta mot hemmastarka Stoke efter en mållös tillställning.
Laget som förra säsongen slutade på en imponerande åttonde plats i tabellen ser i mina ögon ut att återigen kunna sluta på den övre halvan av tabellen.

Skador & avstängningar
Zoltan Gera, George Thorne, Scott Sinclair, Ben Foster är skadade.

Tänkbar startelva
Myhill
Jones, McAuley, Olsson, Ridgewell
Yacob, Mulumbu
Amalfitano, Sessegnon, Berahino
Anichebe

Sammanfattning
Jag är helt övertygad om att den här matchen inte kommer bli någon ”walk in the park” för Liverpool. West Bromwich ligger visserligen på en lite blygsam 12 plats i tabellen, men man har haft ett relativt svårt spelschema och laget har inte minst imponerat mot storlagen – Steve Clarke’s WBA har denna säsong kryssat borta mot Everton, slagit Manchester United på Old Trafford och kryssat hemma mot ligaledande Arsenal.
I och med att både Suarez och Sturridge väntas spela så räknar åtminstone jag med minst ett Liverpool-mål imorgon och det är mycket möjligt att de till och med lyckas knipa en seger, så därför går krysset bort. Däremot så tror jag inte att Liverpool lyckas hålla nollan, laget har släppt in 7 mål på sina 5 senaste matcher och försvaret och mittfältet såg inge vidare ut senast mot Newcastle.

Spel:
Båda lagen gör mål till 1,80.

Insats:
5/10.

TV: Viasat.