14.00 Sunderland – Newcastle

Svår uppgift för ligajumbon Sunderland

Dagens speltips kommer från Stadium of Light där ett Sunderland i fritt fall tar emot Newcastle.

Sunderland
Sunderland har inlett säsongen katastrofalt, förutom krysset borta mot Southampton i andra omgången så har det blivit idel förluster. Ett resultat som innebar att Di Canio, som inledde säsongen på tränarbänken, fick sparken för drygt en månad sedan. Kevin Ball tog över laget tillfälligt men lyckades under sina två matcher bakom rodret inte lyfta laget. I senaste omgången, borta mot Swansea, tog istället nya tränaren Gus Poyet plats på bänken – Poyets debut var om möjligt en ny bottennotering för jumbon som vek ner sig totalt och förlorad med hela 4-0.

Skador & avstängningar
Inga skador.

Tänkbar startelva
Westwood
Celustka, O’Shea, Cuellar, Colback
Cattermole
Johnson, Larsson, Gardner, Giaccherini
Fletcher

Newcastle
Newcastle har blandat och gett under säsongsinledningen. Efter åtta spelade omgångar ligger laget på en tionde plats i Premier League med tre vinster, två kryss och tre förluster.
Laget är väldigt bollskickligt, visar upp ett bra passningsspel och har riktigt duktiga spetsspelar, framförallt i Yohan Cabaye, men de har samtidigt sett virriga ut i det egna straffområdet och varit väldigt ojämna.
I senaste omgången, hemma mot Liverpool, så tycker jag att Newcastle – fram till utvisningen av Mbiwa – var det starkare laget och även om Liverpool efter det tar över matchen så stod Newcastle upp bra, vilket också resulterade i att man fick med sig en poäng (2-2).

Skador & avstängningar
Mapou Yanga-Mbiwa är avstängd och Ryan Taylor är skadad.

Tänkbar startelva
Krul
Debuchy, Williamson, Coloccini, Santon
Tiote, Cabaye, Sissoko
Ben Arfa, Remy, Gouffran

Sammanfattning
Sunderland har alltså, efter endast åtta spelade omgångar, haft tre olika tränare. Laget har sett oerhört dåligt ut och klubben får verkligen rikta in sig på att slåss för ett nytt kontrakt denna säsong. Självklart kommer laget inte att gå en hel säsong utan seger, och visst lär det vända iallafall någorlunda så småningom. Men det lär inte vända idag, Newcastle såg riktigt bra ut mot Liverpool i senaste omgången, en match där store stjärnan Cabaye stod för ett mål och en assist.